dinsdag 10 maart 2009

#Ding 4: RSS-feeds en zo

Alleen al met het volgen van alle hyperlinks in de tekst van #4 was ik een hele tijd zoet. Mijn oudste zoon is zeer tevreden over Pageflakes, maar na ze alle een beetje bekeken te hebben, besloot ik tot Google Reader. Een account aanmaken was een fluitje van een cent. Het toevoegen van de opgedragen feeds ging prima, alleen met Marktplaats zat ik nogal te knoeien. Interesseert me ook niet echt, die nieuwe advertenties! Ik heb oude troep genoeg.
Daarna de blogs van mijn collega’s toevoegen Wel een beetje raar om alle collega’s links in het scherm twee keer te zien staan: als lijstje ‘gevolgde blogs’ en als ‘feeds’. Welke van de twee zal ik nu wissen? Ik kwam er niet uit en denk er nog even over na. Iemand een goede suggestie?
Bij de NLbiblioblogs was de keus me te groot. Hoe bepaal je nu wie de moeite waard is om te volgen en wie niet? Ik heb de belangrijkste toegevoegd en neem me voor bij de andere af en toe eens te kijken om te bepalen of het wat voor mij is of niet. Dat heb ik in Twitter ook gedaan, toen ik net begonnen was. Sommige Twitteraars geven voornamelijk antwoord op vragen en opmerkingen van intimi. Als buitenstaander heb je daar niet zoveel aan. Wel grappig om ‘collega’ Esther Westerveld (onze domeinspecialist) ook op NLbiblioblogs (@Westher in Twitter) actief te zien.

1 opmerking:

  1. Welke van de twee je moet wissen in je Netvibes? Dat kan je het beste zelf bepalen. Kijk welke manier je het prettigste vindt om je collega's te volgen die blijft gewoon staan. Er is hier geen goed of fout. Het gaat er om dat je een manier vindt die voor jou het beste werkt.

    BeantwoordenVerwijderen