zondag 29 maart 2009

#Ding 6 Flickr

Flickr was niet helemaal onbekend voor mij. Ik zocht er al plaatjes en mijn zoon zet zijn foto’s er al meer dan een jaar op. Nadat we een digitale spiegelreflex hadden aangeschaft, ontstond de behoefte aan een betaalde account omdat door de betere kwaliteit van de foto’s de beschikbare ruimte ook sneller verbruikt was. Die heeft hij van Sinterklaas gekregen.
Ik heb een account aangemaakt als Cajunlady in the library. De foto’s die ik van bibliotheek Venhuizen heb gemaakt, heb ik geupload en van titels en tags voorzien, als groep: Bibliotheek Venhuizen.
Ik heb verder op Flickr rondgekeken, naar bibliotheken, maar ook naar andere groepen, bijvoorbeeld die met Louisiana van doen hebben: ‘Live music in Lousiana’ en ook ‘The Cajun, creole & zydeco music’ zijn leuke groepen. Vervolgens heb ik gezocht op mijn woonplaats, om tot de ontdekking te komen dat ongeveer eenderde van de foto’s door mijn zoon was gemaakt. Grappig!
Ik zie het nut van Flickr voor de bibliotheek. Alle activiteiten van WEB en WFO kun je in één groep onderbrengen en een slideshow van de laatste activiteiten op de website plaatsen. Geweldig, meteen toepassen, zou ik zeggen!
Hieronder de slideshow van mijn foto's. Ik zocht wat rond om deze in mijn blog te kunnen zetten en vond een handig programmaatje, de Flickr Slideshow Generator Op mijn Flicker-account heb ik (boven 'Your Photostream')op You geklikt, toen de code uit het url gekopieerd en geplakt in het programmaatje bij Users NSID, daarna op Generate geklikt en vervolgens de code eronder gekopieerd en in mijn nieuwe blog geplakt. Ik moest nog wel het formaat wat aanpassen, want hij was veel te breed.De foto's van Bibliotheek Venhuizen vind je op Flickr in deze set.

1 opmerking:

  1. Je bent goed bezig geweest zeg met Flickr, met als resultaat een prachtige slideshow. Deze zou je zo op jullie eigen website kunnen plaatsen!

    BeantwoordenVerwijderen