zondag 3 mei 2009

#7 Flickr verder ontdekkenOm me verder te verdiepen in Flickr, heb ik de links uit de beschrijving van #Ding 7 gevolgd. Allereerst bekeek ik Colr Pickr. Leuke toepassing, maar deze put wel uit een enorm reservoir, voor de bibliotheek zie ik niet direct het nut. Wat voor doel dient dit, anders dan je er een tijdje mee te vermaken?
Findr vond ik een wonderlijke ervaring: mooie collectie

In ‘Google Maps’ heb ik gekeken naar het huis van mijn neef in Groningen. Was er niet zeker van of ik naar het juiste appartement keek. Mijn broer verzekerde me dat er een grote ijzeren vogel voor het raam zou staan. Dus ik kijk nog eens en zoom in, maar helaas de luxaflex is dicht. Heeft hij wel luxaflex? Hoe oud zou deze opname zijn?
Leuk om te kijken, maar je weet niet hoe oud de opname is, waar je naar kijkt.

Spell with Flickr: Leuk, maar wat moet ik ermee? Hier was ik snel mee klaar.
Trading Card Maker. Hier heb ik een foto van Bibliotheek Venhuizen gebruikt om een kaart voor een kwartetspel mee te maken. Ik ben niet zo van de tradingkaarten, al ligt er hier in huis nog een verzameling van honderden Pokémonkaarten uit de basisschoolperiode van mijn jongste zoon.

Heel wat van de 50 toepassingen van Flickr voor de bibliotheek zie ik niet zitten of ze lijken wel heel erg op elkaar. Wat ik wel weer leuk vond, is een Facebookaccount openen voor onze WFO-bibliotheken, met foto’s van de bibliotheken en een plaatje van de locatie. Zo kunnen we de bibliotheken nog meer bekendheid geven en mensen door laten klikken naar onze eigen website. Nog een aantal andere toepassingen heb ik bekeken, zoals: Favcol (verzamelt flickrfoto’s op kleur, ja en?), Flash Gallery (vergemakkelijkt gebruik van Flickr voor photostream, slideshows, bewerken formaat van je foto's aanpassen)en PicMarkr (maakt aanbrengen van watermerk op eigen foto's van de bibliotheek in ons geval). Die laatste toepassing lijkt me nu weer heel praktisch. Daar hebben we wat aan.

1 opmerking:

  1. Fijn dat je weer aan het bloggen bent geslagen!
    En leuk dat je een Facebookaccount hebt geopend voor de WFO bibliotheken. Misschien kan je voor dit account afbeeldingen bewerken met een toepassing die je eerder hebt bekeken? Misschien dat deze sites dan iets meer voor je gaan leven. Je hebt gelijk dat veel imagegenerators ter vermaak zijn, maar wie weet komen ze nog eens van pas voor jullie bibliotheken.

    BeantwoordenVerwijderen