dinsdag 26 mei 2009

Ding 16 youtube en meer


Ik heb de begeleidende tekst bij Ding 16 doorgenomen. Ik was al bekend met Youtube en aanverwante programma´s, dus niet zoveel nieuws voor mij. Kijk er regelmatig naar leuke filmpjes, bijvoorbeeld m.b.t. literatuur, zoals die van onze nieuwe dichter des Vaderlands Ramsey Nasr, de bibliotheek als hamburgertent (bij jullie allen vast wel bekend) en muziek zoals die met de draailier in de hoofdrol

De Oostenrijkse draailierspeler Matthias Loibner die komende zondag een concert geeft in het kader van de jaarlijkse Music Meeting in Nijmegen (aanvang 16.00 uur) Hier volledige programma van het festival (in het programmaboekje op pag. 11).
Ik keek en luisterde lang via live streaming naar de recordpoging van een pianist, maar het einde van ruim 28 uur pianospel had ik gemist en heb ik een dag later teruggezien. Leuk dat de live stream gepaard ging met een backchannel met tweets, waaraan mijn zoon en ik allebei een bijdrage hebben geleverd.
Filmpjes die met wetenschap van doen hebben kan ik ook zeer waarderen. Wat te denken van de grappige filmpje over Oxygen en die over Andrew Wiles die zich zelf 7 jaar opsloot om de stelling van Fermat te bewijzen.

Wat moeten we hiermee in de bibliotheek? We zouden kunnen overwegen om schrijversbezoeken te registreren en het meest geslaagde gedeelte daarvan op onze website te zetten.

1 opmerking: