zondag 17 mei 2009

Ding 13 Online kantoortoepassingen

Ik heb de introductie van Ding 13 gelezen, het filmpje van Lee gezien en toen Google Docs uitgeprobeerd. Allereerst een document aangemaakt. Ik neem aan dat alle andere collega’s dit Ding al hebben gedaan, dus valt er niet meer aan een gezamenlijk document te werken.
Daarom heb ik een lijstje gemaakt van restaurants waar ik op 30 mei met studievriendinnen zou kunnen gaan eten. We begonnen al meer dan 25 jaar geleden aan onze studie Franse taal- en letterkunde en zijn na het afronden van de studie om de paar maanden gaan eten zodat we het contact niet zouden verliezen. We zijn daardoor pas echte goede vriendinnen geworden. Aanvankelijk was de groep wat groter, maar wij met z’n vijven zijn de echte die-hards. Tegenwoordig gaan we nog vier per jaar uit eten. Inmiddels is één vriendin naar België en één naar Zuid-Frankrijk verhuisd. Volgende keer wordt het misschien Brussel of Parijs?
Een vriendin stelde Japans voor dit keer. Ik heb de best beoordeelde restaurants van Iens restaurants ingevoegd. Ik denk dat één van andere liever niet Japans wil eten, dus heb ik zelf nog een Frans restaurant toegevoegd. Aan mijn vriendinnen ga ik vragen ook voorstellen te doen en vervolgens te stemmen.
Ik heb de vergelijking tussen wiki en Google Docs gelezen. Een Google doc heeft meer mogelijkheden dan een wiki, dus in dit geval waarin je ook gegevens, links naar de website en eventueel een menukaart erin plakt, lijkt Google Docs me praktischer. Handige toepassing als er meer mensen aan een document moeten werken, lijkt mij.

4 opmerkingen:

 1. Zijn jullie er al uit wat het gaat worden op 30 mei? En wordt deze afspraak helemaal via GoogleDocs geregeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De afspraak stond al, het restaurant kiezen we zo uit. Nee, we zijn er nog niet uit. Nog niet iedereen heeft een voorstel gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We waren er tot het laatst toe niet uit> We hebben op het Leidseplein pas besloten, dat het een Mexicaans restaurant ging worden. We hebben er heerlijk gegeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmm lekker mexicaans. Moet ik ook maar weer eens gaan maken!

  BeantwoordenVerwijderen