zondag 17 mei 2009

Ding 14 Instant Messaging


'k Heb me ingelezen over IM. Ik weet van de ontwikkeling van al@din chat, omdat we zelf bij al@din betrokken zijn. Deelname aan al@dinchat had in onze bibliotheken geen prioriteit. Er kon niet iemand helemaal voor vrijgemaakt worden. Integendeel. Door het teruglopen van het aantal vragen bij al@din is er juist tijd van al@din naar Collectie verschoven (waar we tijd voor tekort kwamen). Lijkt me eigenlijk ook eerder iets om landelijk of per provincie te regelen. Ik heb het rapport van Rob Coers gelezen over de ontwikkeling.

Hierna heb ik gezocht naar bibliotheken die een Chatvenster op hun website gebruiken. Is de Peacelibrary de enige in Nederland? Er stond te lezen dat ze online waren, maar ik kreeg geen antwoord op mijn vraag. Jammer, ze hadden een aardige reactie op mijn Twitter-blog geplaatst. Ik heb de site nog 10 minuten open laten staan in afwachting van een antwoord. Volgende keer beter. Ik ga het vast nog wel eens proberen.

In één van de blogs van Rita Niland had ik gelezen hoe een al@din-chat widget op je eigen blog te plaatsen. Hilarisch stukje trouwens, dat misschien veel zegt over over al@dinners maar zeker ook wat over bezige bij Rita: aladinchat. Ik was dat eigenlijk ook van plan, maar nadat ik mijn zoon een vraag via al@dinchat had laten stellen, die hij ook al op de website goeievraag.nl had gesteld, werd ik moedeloos van het antwoord en besloot er toch maar vanaf te zien. Hij kreeg van de al@dinchatter als antwoord de drie antwoorden die er op goeievraag.nl op zijn vraag waren gegeven, met de mededeling dat al@din niet wist of het juiste antwoord er bij zat. Toen hij zei, dat híj die vraag bij goeievraag had gesteld en dat hij nu toch wel het juiste antwoord wilde weten, werd hij verwezen naar antwoord.bibliotheek.nl. Nadat hij daar zijn vraag had gesteld, bleek hij zich eerst te moeten laten registreren en daar had hij geen zin in. Tot zover ons testje.

Ik ken de chatvorm van Gmail, maar daar maak ik eigenlijk nooit gebruik van. Daar ben te weinig voor op mijn account. Ik lees daar alleen snel mijn e-mails. 'k Heb wel Windows Live Messenger gebruikt, maar die maakte mijn oude computer te traag. Het leek me wel leuk om een chatvenster bij Meebo aan te maken en op mijn blog te plaatsen. En nu maar afwachten of er iemand wat zegt, als ik online ben.

1 opmerking:

  1. Erg leuke blog van Rita over haar ervaringen met Aladinchat. Dit laat maar weer zien hoe de persoon achter de chat het verschil kan maken. Maar dit geldt natuurlijk ook voor telefoneren ;o)

    Jammer dat je op dit moment niet online bent anders had ik gelijk kunnen reageren via de chat. Misschien een volgend keer meer geluk!

    BeantwoordenVerwijderen