dinsdag 2 juni 2009

Ding 19 Sociale netwerken


Vorige week kwam ik onverwacht op Bibliotheek 2.0 terecht, zonder Ding 19 al doorgenomen te hebben. Erwin Mijnsbergen liet op Twitter weten een discussie te zijn gestart over de manifestatie van al@din op Twitter. Een uur na de start van de discussie was er al een account @Aladin2009 (al@din was al geclaimd) en 50 followers. De technische invulling moet nog goed geregeld worden, alsmede werving van twitterende al@dinners en een verdeling onder hen van de dagdelen. Na de adhoc-actie hebben we al verschillende vragen beantwoord.
Om te kunnen deelnemen aan de discussie moest ik me aanmelden op Bibliotheek 2.0. In de haast heb ik daarvoor mijn eigen naam, foto en bio van Twitter gebruikt en niet ‘Cajunlady in the library’. Onder vakgenoten lijkt mij m’n eigen naam eigenlijk ook meer voor de hand liggen.
Sociale netwerken waren mij niet geheel onbekend. Sinds mijn jongste zoon in september vorig jaar aan het PVG-dieet begon, neem ik deel aan de yahoo-group voor ouders van PVG-kinderen, om elkaar te helpen en ondersteunen. Deelname aan deze groep kan overigens alleen op uitnodiging. In maart j.l had ik via de zoekmachine voor sociale netwerken wink.com mijn vroegere buurjongen teruggevonden, die ik graag met zijn verjaardag wilde feliciteren. Daartoe heb ik een Facebook-account geopend, maar het had ook een linkedIn-account kunnen zijn. Ik heb gebruik gemaakt van de inlognaam en wachtwoorden van 23dingen om de verschillende netwerken te verkennen. Vond zowel op LinkedIn als op Hyves collega's, maar op 23dingen.ning vond ik geen collega-cursisten?!
Mijn zoons zitten op Hyves en Facebook, ook mijn petekinderen zitten op Hyves. Hyves zou wel eens een manier kunnen zijn om gemakkelijk contact te onderhouden.
Nu even over de bibliotheek. Bibliotheek 2.0 lijkt me heel nuttig, om contacten te beginnen en te onderhouden, om deel te nemen aan discussies en die zelf te beginnen. Mijn zoon ziet een groter nut van Hyves voor de bibliotheek dan ikzelf. Volgens hem kunnen we een publiek aanboren/terugwinnen, dat daar verblijft. Natuurlijk moet er op die Hyves-pagina ook een al@din-widget, zodat die dienst ook een opleving mee zal maken! Mijn zoon heeft me wel aan het denken gezet…

3 opmerkingen:

  1. Ik zal je opzoeken op Bibliotheek 2.0, ben benieuwd naar de discussie over al@din.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Webbeheer = Furelise, is heb het aangepast. Heb al@din op twitter bekeken, dat is ook een idee ... Ik ben benieuwd naar je evaluatie (#23).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goud waard zo'n zoon! Op deze manier pik je de goede ideeën zo van de keukentafel af. Misschien kunnen jullie hem als jongeren-adviseur in dienst nemen? ;o)

    BeantwoordenVerwijderen